LOCATION:
Brentwood, California

Nestled into the complex hillside, with a breathtaking view of the Getty Center, the development of this family home was both a challenge and a dream. The Clients embraced our vision of a warm, contemporary landscape to emphasize the well-thought architecture of their newly constructed home. They wanted ample space for outdoor living and entertaining, with luxurious and notable design elements.

We thoroughly enjoy working within the constructs of unusual or difficult sites. In this case, we had strict codes to contend with, as well as the need to maximize usable area and create a lush environment without sacrificing the sweeping views. Restricted access for construction forces us to understand and embrace limits from the planning stages, working them into the design solutions. Still, we create the seeming impossible.

Our collaborative team explored several strategies, which led back to the drawing board on a few design iterations. The results include some stunning features such as cantilevered concrete decks, small orchard, and rooftop garden over a studio structure.

Other project highlights include an outdoor kitchen, Italian stone infinity pool and spa, kitchen garden, fire pit and a series of uniquely designed stairs, gates and terraces. This property is the perfect blend of comfortable and grand.